mano tėvai visada pasišaukia, jeigu per tv pamato, kad rodo kažką su Japonija. bet šiaip tetė visada ant japonų stumia, o mamai nepatinka, bet ji nestumia bent jau :DD
Gal kas galit ką patarti dėl darbo paieškų užsienyje? Kaip kur ieškot, ar per agentūras, ar tiesiai į tam tikrą šalį važiuot ir būtent ten pradėt ieškot? Gal kas esat girdėję komentarų apie Work&Travel USA? Kažkaip išgooglinti forumai manęs netenkinta, ieškau asmeninių nuomonių ir patyrimų iš daugiau pažįstamų žmonių.
Sulli. ~Oyabun~
Age : 34 Miestas : Saitama Pranešimų skaičius : 4812 Reputacija : 154
.::+Trumpai apie save+::. Pareigos: Ruki's Stalker *dairosi Rukio XD* Išskirtinis Bruožas: a good sense of engrish Super Galia: Aoi suktukas :D
o tu kokioj šaly ieškot nori? na USA, tai studentam duoda darbo vizas.
plius dar priklauso kokio darbo nori. jei, tarkim, mokytojaut, tai reik internetu registruotis į specialias organizacijas ir pan.
o jei ten vietoj ieškoti darbo, tai reik pasiimt pakankamai santaupų, nes darbo paieškos gali užtrukt. į kokią Angliją labai nerekomenduoju, nes ten darbo dabar nėra. o į Aziją geriausia varyt kaip mokytojai.
į USA būna spec. studentų darbo programos arba lošt žalią kortą, bet lošimai būna nuo spalio, o atsakymą gauni kitų metų pavasarį plius interviu ir dokumentų tvarkymai nusitęsia iki vasaros.
ceneash ~Fuku-honbucho~
Age : 35 Miestas : Kauns Pranešimų skaičius : 924 Reputacija : 56
.::+Trumpai apie save+::. Pareigos: mokytoja:/ Išskirtinis Bruožas: tingėjimas Super Galia: visur ir visada vėluoti:D
Aš noriu porą vasaros mėnesių padirbėti, kad galėčiau susitaupyti pinigų. Tai orientuojuos į darbus pas ūkininkus, kur nurinkinėti derlių, pvz uogų. Tai kažkur į Daniją, Suomiją galbūt. Tik kad atsiliepimų esu girdėjus 50/50 teigiamų ir neigiamų. Kad jei per agentūrą varai, tai agentūros kartais apmauna. Arba būna kad ir patys ūkininkai nebūna labai maloningi.
Sulli. ~Oyabun~
.::+Trumpai apie save+::. Pareigos: Ruki's Stalker *dairosi Rukio XD* Išskirtinis Bruožas: a good sense of engrish Super Galia: Aoi suktukas :D
Na tikrai malonu, kad taip įvertinai mane. :} Deja, už braškes daugiau moka, nei už mokytojavimą. O norisi sau gyvenime kiek daugiau leisti, nei gyvent nuo algos iki algos drebant, kad bet kada gali pinigų negaut ar mokyklą gali bet kada uždaryti. :}
chibi_panda ~Shateigashira-hosa~
Age : 34 Miestas : Vilnius Pranešimų skaičius : 581 Reputacija : 52
aš tai vis nusigriebdavau kai galėjau kokį studentų laikraštuką, tai buvo parašyta atsiliepimų apie tuos braškių skynimus. Viena studentė rašė, kad ten braškes nuskintas vieni iš kitų labai įdomiai vagia. Nes yra tie kur skina, ir tie kur prižiūri bei kiekius fiksuoja. Ir jei tas, kuris fiksuoja, yra kito skynėjo giminaitis draugas ar dar kas, tai paima tavo priskintus kilogramus ir prirašo tam kitam skynėjui. Todėl vieni priskina ženkliai daugiau nei kiti . Šiaip nieko negaliu patart apie darbus užsienyje, neturiu jokios patirties.. Dar girdėjau, kad ta programa work and travel (kur į Ameriką važiuoja) tai realiai uždirbi tiek kiek agentūrai sumoki, ir lieki nieko neuždirbęs.Bet bėda, kad pirma turi agentūrai sumokėt, kuri tave įdarbina, o poto mėgini užsidirbt ką sumokėjai.. Nu bet tipo, pamatai pasaulį :D pakeliauji po Ameriką..
Sulli. ~Oyabun~
žinok į USA apsimoka varyt dirbt kaip studentui. mano draugės taip kiekvieną vasarą varo per tą pačią firmą ir jom atsiperka tiek agentūros mokestis, tiek kelionė ir į Lietuvą atsiveža apie 6tūkst. litų man rodos ir po to ateinančius mokslo metus gali lengviau pragyvent. ir taip iki kitos vasaros. bet arti aria labai. man rodos 14h per dieną dirba, supermarkete. pjausto salotas ir t.t.. JAV east coast'e.
na bet čia ne vasarai, o jau ilgesniam laikui darbukas toks :/
aš tai radau Japonijos pietuose tokį mielą darželį, tai jei susimaunu per ateinančią sesiją, tai jau viskas. atėjo laikas. bet kokiu atveju varau į Japoniją, nes atsibodo gyvenimą švaistyti ir dar iš tėvų pinigus melžti. aš noriu, kad jie pagaliau išsikraustytų į kokį kotedžą miesto pakrašty prie kokio miško, o ne šitoj skylėj. patėvis nieko nesako, bet mama jau pradėjo labai priekaištaut, kad man visi pinigai išleidžiami, tai man tai kas aš galiu universitetą be hard feelings mesti.
ceneash ~Fuku-honbucho~
.::+Trumpai apie save+::. Pareigos: mokytoja:/ Išskirtinis Bruožas: tingėjimas Super Galia: visur ir visada vėluoti:D
Oh my, Sulli, turiu pasakyt, kad velniškai sudominai su tuo linku. Visgi tokių darbų griebtis negalėčiau šiuo metu, kadangi yra žmonių, kuriem esu prižadėjus ateiti dirbti į tam tikrą vietą. :/ Bet reiks turėt šitą omeny, jetau kaip norėčiau. Jau net pradėjau svajoti
Sulli. ~Oyabun~
aš šiaip pvz vaikų nelabai mėgstu, bet pamačiusi šitą video iš darželio, kuris siūlo darbą, tai tokia visa okaasan mode įsijungiau :D su tokiais spirgiukais mielai dirbčiau :D
o vakare eičiau į garažą grot :D būčiau tokia badass auklytė su slaptu naktiniu gyvenimu :D
žinok į USA apsimoka varyt dirbt kaip studentui. mano draugės taip kiekvieną vasarą varo per tą pačią firmą ir jom atsiperka tiek agentūros mokestis, tiek kelionė ir į Lietuvą atsiveža apie 6tūkst. litų man rodos ir po to ateinančius mokslo metus gali lengviau pragyvent. ir taip iki kitos vasaros. bet arti aria labai. man rodos 14h per dieną dirba, supermarkete. pjausto salotas ir t.t.. JAV east coast'e.
Rimtai? tai visai geras uždarbis. Gal kartais netyčia žinai, koks tos agentūros pavadinimas, per kurią jos važiuoja ?
Sulli. rašo:
aš tai radau Japonijos pietuose tokį mielą darželį, tai jei susimaunu per ateinančią sesiją, tai jau viskas. atėjo laikas. bet kokiu atveju varau į Japoniją, nes atsibodo gyvenimą švaistyti ir dar iš tėvų pinigus melžti. aš noriu, kad jie pagaliau išsikraustytų į kokį kotedžą miesto pakrašty prie kokio miško, o ne šitoj skylėj. patėvis nieko nesako, bet mama jau pradėjo labai priekaištaut, kad man visi pinigai išleidžiami, tai man tai kas aš galiu universitetą be hard feelings mesti.
Nu manau nesusimausi ir tikrai baigsi universitetą (ne taip kaip aš :D) Mane irgi tas dalykas, kad visi pinigai tėvų, žiauriai paralyžuoja. Aš stengiuosi nedaryti jokių veiksmų, kurie pinigus kainuoja, bet dėl to neturiu patirties gyvenime. Taip dėl visko nerimauju ir perdaug apie viską galvoju, viskas atrodo neįmanoma. bet net nejudėdama ir nekvėpuodama sugebu prašvilpti krūvą pinigų, kaip vakar paaiškėjo.
Aš irgi šiaip vaikų nemėgstu, bet geri vaikai visada išimtis. O azijiečiai vaikai išvis mieli. LOL, o po 30 metų galėsi pastatyti dramą apie savo dvigubą (auklytės/rockstar) gyvenimą :D
Sulli. ~Oyabun~
KaminariKatsu, Yankumi :D blem ir eičiau muštis su gaujom visokiom :DDDD na iš tų vokiškų, pamenu yra toks 'PEACH' ir dar kažkoks yra, bet aš jo pavadinimo neprisimenu, ir tuo labiau neprisimenu, kur aš jį nukišau. Turbūt išdraskiau sienom apsiklijuot :D
chibi_panda, suprantu ką turi omeny. man ir iš tėvų pinigus gaila imti, todėl iki šiandien ir nebuvau Japonijoje, nors jie tikrai neprieštarautų. bet.. tai taip brangu, kad nu.. kad ir kaip norėčiau, bet skaudėtų širdį melžti pinigus, ypač kai matau kaip patėvis darbe kokią 7 ryto jau būna, o grįžta vėlai vakare kažkur 22val., o kartais ir vėliau :(
o dėl tos firmos, tai aš per facebook'ą tada paklausiu ir tau pasakysiu tą firmą. jeigu jos kiekvieną vasarą varo, tai apsimoka. tik kad labai daug dirbti ten :> šiaip aš irgi labai norėčiau ten su ta agentūra nuvaryt, bet aš negaliu. bet.. dabar dar dėl tavęs klausimas. matai, ten yra grynai darbo programa Lietuvos studentam, tai neaišku koks tavo statusas dabar ir ar tau leistų.
blemba mane mama šantažuoja, kad japoną žentą greičiau atvežčiau :D nu dar nemačiau gyvenime vidutinio amžiaus lietuvės, kuri norėtų azijiečio žento :D grynai paplaukusi motina ;D
Sulli. ~Oyabun~
gavau atsakymą, kad per šitą. matyt priklauso sėkmė dar ir nuo to, kur būtent ten važiuoji dirbti. pvz. tos mano draugės kiekvienais metais į tą patį supermarketą varo, nes ten visus pažįsta ir sąlygos priimtinos. tai va nežinau daugiau ką patart :D
ceneash ~Fuku-honbucho~
Pasakysiu atvirai - pedagoginio darbo negaliu pakęsti, taip pat irgi nedegu meile vaikams. Bet kai matau tokius mažiukus azijiečių vaikus, tai net manyje kažkur sukirba motiniški instinktai ir susilydau. :D Aišku, pažiūrėt gražu, bet negali žinot, kokie velniai tuose vaikuose tūno. Bet su mažiukais paprasčiau, manau. Galima daugiau bandyt taikyt mokymą "žaidimo forma". Ai nežinau. Bet susidomėjau. :D
Susimąsčiau dėl to darbo USA. Jei jau būsiu pabaigus universitetą, tai ir manęs neims tikriausiai. :/ Blemba kaip bus baisu ir liūdna atsisakyt studentiškų nuolaidų. :D
chibi_panda ~Shateigashira-hosa~
Age : 34 Miestas : Vilnius Pranešimų skaičius : 581 Reputacija : 52
Sulli, dėkui už linką ! tikrai labai rimtai pasidomėsiu, ir gal kitas metais vasarą, jei šiais neišeis, jei jau būsiu studentė, ir sukrapštysiu kaip nors tam reikalingoms išlaidoms, pabandysiu. Bo per gyvenimą taip ir liksiu kojos neiškėlus iš LT.
Sulli. rašo:
blemba mane mama šantažuoja, kad japoną žentą greičiau atvežčiau :D nu dar nemačiau gyvenime vidutinio amžiaus lietuvės, kuri norėtų azijiečio žento :D grynai paplaukusi motina ;D